fbpx

Culoare și personalitate. Covorul potrivit pentru temperamentul potrivit!

Tuturor ne plac culorile și există cel puțin o culoare pe care credem că este preferata noastră. Știm, de asemenea, că alegerea culorii preferate depinde de obicei de temperamentul și personalitatea fiecărei persoane.

Dacă tot aveți nevoie de culoare, trebuie să luați în considerare „potrivirea caracterelor”, inclusiv atunci când alegeți un covor acasă. Pentru cei mai ezitanți, pentru cei care nu știu încă care culoare covor se potrivește cel mai bine personalității lor, am dezvoltat un ghid practic scurt și instructiv:

 

Covorul pragmatistului

 

Un pragmatist are un spirit de poziționare foarte clar în timp și spațiu. Nu există nicio îndoială că va alege galben și maro ca nuanță de covor cât mai repede posibil. Modelul trebuie să aibă linii clare și să fie cât mai drept, cu detalii tradiționale.

Covorul potrivit pentru independenti

 

Cerul și marea par a fi demne de un independent. Culorile potrivite in alegerea covorului sunt: albastru, albastru, bleumarin, dar și de un covor spațios, mare și foarte „larg”.

Desigur, trebuie să fie dreptunghiular, cu o viziune largă, modele diverse, futuriste și avangardiste.

 

 

Covorul potrivit pentru rationali

 

Oricât ar ști, cel/cea care are acest tip de personalitate cu siguranță va opta mereu pentru elementele din natura care sa se regaseasca in casa.

Acestia sunt deschiși la lucruri noi și dornici să-i susțină pe ceilalți în orice moment.

Se simt confortabil mergând pe covoare ovale sau dreptunghiulare. Verde este inspirat din culorile vii natural ale florilor, petalelor, frunzelor, conurilor și altele.

Covorul potrivit pentru visători

 

Când ne referim la visători, nu vorbim despre cei mai sensibili dintre noi, ci despre o persoană deschisă, sociabilă, căreia îi place să-și petreacă timpul cu prietenii și refuză puternic să fie singură.

Prin urmare, nuanța roz pare cea mai bună pentru visători. Covorul roz din poveste trebuie să arate ca norii pufoși, iar dacă este oval, ar fi perfect!

 

Covorul potrivit pentru perfecționisti

 

Este alb sau negru, niciodată gri.

Acesta este modul în care perfecționistul alege nuanța potrivită pentru covor: culoarea pacifistului, nu există nicio formă de interpretare în ceea ce privește forma și culoarea, există loc pentru diplomație.

Covorul poate fi oval sau dreptunghiular, atâta timp cât umbrele și modelele sunt clar vizibile.

Covorul in coluri vibrante entru energici

 

Roșu sânge, roșu pasional, atrage toată energia, însoțit de bucuria de a simți cel mai frumos și mai puternic sentiment. Prin urmare, nuanța covorului trebuie să se potrivească. Un covor circular pictat cu nuanțe roșii va fi ideal pentru un spațiu vibrant.

Covorul călătorului

 

Este timpul ca portocaliul să intre pe scenă și să umple cadrul sufrageriei sau dormitorului cu culori naturale inspirate din călătorii.

Călătorul are nevoie de mulți pași siguri, de preferință pe un covor pufos, care să-l țină în formă pe numeroasele cărări care îl așteaptă.

Covorul pentru conservatori

 

Gri este cea mai bună metodă de conservare. Este cea mai sigură și mai ușor de întreținut. A fost utilizată din cele mai vechi timpuri. Prin urmare, acestia vor alege să respecte tradiția, modelele clasice și țesăturile transparente pe un fundal gri, cu câteva elemente grafice potrivite casei sale.

 

Covorul potrivit pentru cei spirituali

 

Culoarea spiritului poate fi gândită ca violet, ceea ce promovează de obicei dezvoltarea continuă a cunoașterii, curiozității și personalității. Un covor rotund sau oval completează cercul cunoașterii și permite exploratorilor spirituali să se simtă liberi.

Concluzia este că nu există un covor nepotrivit care sa nu poata fi gasit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *