Avem in dotare o linie completa de echipamente pentru spalat covoare.
Procesul de spalare se realizeaza in mai multe etape:
- Masurarea si analiza covorului – pentru ca in functie de material, gradul de murdarie, petele existente, mirosurile degajate, se selecteaza ceproduse profesionale de curatat si spalat sa se utilizeze;
- Desprafuirea covorului – pentru eliminarea prafului, nisipului, a corpurilor straine si a murdariei, covorul este introdus in desprafuitorul profesional. Prin aceasta operatiune se asigura atat desprafuirea prin vibratii cat si aspirarea acestuia. Astfel, este eliminata cea mai mare parte din praf, pentru usurarea spalarii covoarelor.
- Spalarea propriu-zisa – un program de spalare automata a covorului contine mai multe etape specifice. In etapa de prespalare a covorului se aplica un detergent special, ecologic. Cantitatea de detergent este calculata automat, in functie de grosimea covorului, gradul de murdarie si tipul tesaturii. In etapa de spalare a covoarelor, cu ajutorul celor 8 perii rotative se exercita o presiune constanta in functie de tipul covorului. In etapa de clatire, covorul este foarte bine clatit cu jet de apa si apoi periat. Ulterior, rularea covorului se face automat inainte de a fi introdus in centrifuga.
- Clatirea covorului – Pentru eliminarea completa a detergentului, clatirea se realizeaza in doua etape, una in trenul de spalare si alta in centrifuga. Clatirea se face in profunzime.
- Centrifugarea covorului – Centrifuga profesionala asigura o stoarcere foarte eficienta si o reducere a timpului de uscare. In aceasta etapa se elimina peste 95% din apa. Centrifuga reduce timpul necesar uscarii chiar si la cateva ore. Totodata, stoarcerea covorului prin centrifugare fixeaza culorile acestuia si protejeaza tesatura.
- Uscarea covorului in camere speciale – Procesul de uscare a covoarelor are loc intr-un spatiu interior, intr-o camera special amenajata. Atmosfera este controlata cu ajutorul dezumidificatorului profesional pentru covoare. Acesta este conceput special pentru a incalzi aerul pana la maximum 50°C, pentru a dezumidifica si a ventila incaperea. In aceste conditii, covorul se va usca rapid si complet, in doar cateva ore, fara a fi necesara expunerea sa la soare, fapt ce poate dauna culorilor si tesaturii. In plus, uscarea se poate face indiferent de anotimp sau de vreme.
- Finisarea covorului – Inainte de livrare, covorul tau este aspirat din nou, periat si parfurmat.