fbpx

Întreținerea covoarelor pufoase: sfaturi și recomandări utile

spalare covoare iasi

Covoarele pufoase sunt o adiție luxoasă în orice locuință, oferind confort și stil. Cu toate acestea, pentru a le menține în condiții impecabile, este nevoie de puțină întreținere. În acest articol, vom împărtăși sfaturi și recomandări valoroase pentru a vă ajuta să vă mențineți covoarele pufoase și să vă bucurați de moliciunea și frumusețea lor ani de zile.

Aspirarea regulată este esențială

 • Covoarele pufoase au tendința de a strânge praf, murdărie și resturi adânc în fibra lor. Pentru a preveni acumularea de murdărie, asigurați-vă că aspirați covoarele regulat.
 • Investiți într-un aspirator de înaltă calitate cu o perie rotativă pentru a ridica eficient murdăria din fibrele covorului.
 • Aspirați în direcții diferite pentru a vă asigura că prindeți toate particulele ascunse.

Îndepărtarea petelor de pe covoare

 • Accidente se întâmplă, și atunci când apar pete, este crucial să le abordați prompt. Tamponați petele cu un șervețel curat sau cu hârtie absorbantă pentru a absorbi cât mai mult lichid posibil.
 • Utilizați un detergent ușor amestecat cu apă pentru a curăța cu grijă zona pătată. Testați soluția într-un loc ascuns mai întâi pentru a vă asigura că nu va dăuna fibrei covorului.
 • Evitați utilizarea substanțelor chimice dure sau frecarea viguroasă, deoarece aceasta poate deteriora fibrele delicate.

Periatul pufului periodic

 • Covoarele pufoase pot să-și piardă moliciunea în timp din cauza circulației intense și a mobilei grele. Pentru a menține aspectul lor pufos bateți-l ușor afară.
 • Luați în considerare utilizarea unei perii pentru covoare special concepute pentru a ridica fibrele și a-și restabili puful.

Curățare Profesională

 • Chiar și cu întreținere regulată, este recomandat să aveți covorul pufos curățat profesional cel puțin o dată pe an. Profesioniștii pot face o curățare în profunzime și pot înlătura murdăria persistentă pe care aspirarea obișnuită o poate omite.
 • Apelați la serviciile de curățare Fresh carpet pentru a reda strălucirea și moliciunea covoarelor.

Menținerea covorului pufos nu trebuie să fie o sarcină descurajatoare. Cu aspirarea regulată, curățarea promptă a petelor, perierea pufului periodic și îngrijirea profesională, vă puteți bucura de moliciunea și frumusețea covorului dumneavoastră ani de zile.  

Dacă doriți să vă bucurați de covoarele voastre la capacitate maximă și să le mențineți în cea mai bună stare posibilă, vă încurajăm să apelați la serviciile noastre. Cu o vastă expertiză în curățarea și îngrijirea covoarelor, vă putem ajuta să vă păstrați covoarele într-o condiție excelentă și să vă bucurați de frumusețea lor de-a lungul timpului.

 Completați formularul de contact pentru a programa data preluării covoarelor dvs!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *