fbpx

Mituri și adevăruri despre curățarea covoarelor

spalatorie de covoare iasi

Multă lume crede că spălarea frecventă poate deteriora un covor sau că o simplă aspirare este suficientă pentru o curățare eficientă. Cu toate acestea, acestea sunt doar câteva dintre numeroasele mituri legate de curățarea covoarelor. Este esențial să înțelegem ce este mit și ce este realitate pentru a oferi covoarelor noastre îngrijirea corectă. Iată câteva dintre cele mai comune mituri și adevărurile din spatele lor.

  1. Mit: „Spălatul prea des al covoarelor le poate deteriora.”

Adevăr: Curățarea regulată a covoarelor prelungește durata lor de viață. Praful și murdăria pot acționa erodând fibrele covoarelor la fiecare pas. Prin urmare, spălarea periodică previne această eroziune și păstrează covoarele în stare optimă mai mult timp.

  1. Mit: „Pot folosi orice soluție de curățare de pe piață pentru covoarele mele.

Adevăr: Nu toate soluțiile de curățare sunt potrivite pentru toate tipurile de covoare. Unele pot fi prea dure pentru anumite materiale, în timp ce altele nu pot elimina eficient petele. E important să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de covor sau să apelezi la profesioniști.

  1. Mit: „Dacă covorul meu nu arată murdar, nu are nevoie de curățare.”

Adevăr: Chiar și covoarele care par curate la suprafață pot conține praf, alergeni și bacterii în profunzimea fibrelor. Curățarea periodică a covoarelor nu doar le înfrumusețează, dar și menține un mediu mai sănătos în locuință.

  1. Mit: „Curățarea cu aburi a covoarelor cauzează mucegai.”

Adevăr: Dacă se face corect, curățarea cu aburi nu ar trebui să cauzeze probleme de mucegai sau mirosuri neplăcute. Este esențial ca covorul să fie uscat corespunzător după procedură, prevenind astfel dezvoltarea mucegaiului.

  1. Mit: „Pot curăța covorul eficient doar cu aspiratorul.”

Adevăr: Deși aspirarea este esențială pentru îndepărtarea murdăriei de suprafață, nu poate elimina petele sau murdăria îmbibată în fibre. Pentru o curățare profundă, e recomandat să apelezi la metode profesionale de curățare.

Concluzie:

Îngrijirea adecvată și informarea corectă sunt esențiale pentru a menține covoarele curate și în stare bună pentru ani de zile. Sperăm că acest articol a clarificat unele dintre cele mai comune mituri despre curățarea covoarelor.  Dacă aveți nevoie de servicii de spălare profesională a covoarelor dvs, apelați la Fresh Carpet! Completatți formularul de mai jos pentru a programa preluarea covoarelor dvs. 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *