fbpx

Sfaturi pentru curățarea și întreținerea covoarelor

Curățarea și întreținerea regulată a covorului este o condiție necesară pentru a păstra aspectul intact mult timp (chiar și ani). Aflați totul despre îngrijirea adecvată a covoarelor si care este cel mai simplu mod de a curăța covoarele cu blană precum si modul in care  să întrețineți covoarele din microfibră din poliester.

 

Sfaturi pentru curățarea și întreținerea corectă a covoarelor:

 

Curățați regulat

 

Pentru a menține covorul curat, este necesar să aspirați în mod regulat, să îndepărtați imediat petele și să îl curățați bine o dată pe an. Aceasta previne pătrunderea impurităților în covor și deteriorarea firului.

Aspirați întreaga suprafață a covorului cel puțin o dată pe săptămână sau mai mult

 

Curățarea profundă va elimina murdăria care pătrunde adânc în covor, prelungind astfel durata de viață a covorului – puteti contacta compania de curățare a covoarelor pentru ajutor in acest sens.

 

Mențineți densitatea covorului

 

Mutați mobilierul din când în când pentru a preveni aplatizarea firelor în unele locuri.

 

Așezați dispositive de protecție pe picioarele mobilierului și mișcați-le ocazional pentru a preveni aplatizarea într-o anumită direcție.

Evitați expunerea directă la soare pentru a evita decolorarea covorului și păstrați culoarea proaspătă.

 

Îndepărtați imediat petele care sau format

 

Petele pot provoca un aspect dezordonat pe covor. Pentru a evita acest lucru,  acționați rapid și îndepărtați cât mai curând posibil. Folosiți un material alb absorbant pentru a colecta toate impuritățile care provoacă pete.

Produsele chimice care îndepărtează petele ar trebui mai întâi testate pe zone colțurile covorului care snt mai rezistente.

Este important să alegeți soluția potrivită de curățare pentru diferite tipuri de pete și să urmați cu strictețe recomandările producătorului pentru cantitatea și timpul de acțiune.

 

Alegeți soluția potrivită de curățare

 

Dacă doriți să curățați covorul în profunzime, utilizați doar o soluție de întreținere cu pH neutru. Pentru a vă asigura că soluția este cea corectă, turnați puțină grăsime în vas și așezați-o pe o sursa  de caldura pentru a se usca.

După 24 de ore, verificați dacă există reziduuri de grăsime pe tablă . Dacă grasimea este inca prezentă, soluția nu este potrivită și nu trebuie folosită pentru curățarea covorului.

Alegerea corectă a covorului in functie de culoare

 

Pentru fiecare cameră din casă, alege culoarea potrivită pentru covor și ia în considerare tipul camerei: living, bucătărie sau dormitor si in care vei petrece cel mai mult timp.

Pe covoarele colorate, petele și murdăria sunt rare, ceea ce diferă de covoarele monocrome deschise sau întunecate.

 

Alte sfaturi

 

Nu așezați mobilierul pe covorul care tocmai a fost spălat înainte de a fi complet uscat. Dacă covorul este foarte murdar, cel mai bine este să contactați o companie specializată în curățarea covoarelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *